Chléb Lavaš mini 240 g COUNTRY LIFE
Kód: 710012CLDetailní popis produktu
Nekynutý, tenký měkký chléb je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů.Specifikace
Nekynutý, tenký měkký chléb je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů. Bio lavaš - to je jen mouka, voda a sůl. Nezapomeňte, že lavaš je chlazený produkt, i neotevřený jej tedy skladujte v lednici.
Jak použít:
- zapečený na způsob quesadilly - lavaš posypte nastrouhaným sýrem a naplňte libovolnou náplní, přeložte a opečte na pánvi
- zabalený jako wrap - zabalit do něj můžete cokoliv, co vám bude dohromady chutnat (opečené tofu, čerstvou i grilovanou zeleninu, sýr, bylinky, doplňte jogurtovým dresinkem...)
- jednoduše natrhaný konzumujte jako přílohu k polévkám nebo jídlům z jednoho hrnce, můžete jej také předem krátce opéct nasucho na pánvi, bude pak křupavý
Lavaš je mnohaletou součástí arménské tradiční kuchyně a v roce 2004 byl komisí UNESCO zaveden jako jedno z mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Dnes se běžně používá ale i v Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Lavaš se zde tradičně peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr.
Vyzkoušejte náš videorecept: Wrap se smaženým tofu a tahini omáčkou
Složení
PŠENIČNÁ mouka 64,5 %, voda, jedlá sůl, konzervant: propionan vápenatý, droždí. Baleno v ochranné atmosféře.Příprava
K přímé spotřebě. Šedo-černé skvrny na výrobku prosvíající skrz jednotlivé vrstvy vznikají při pečení a nejsou na závadu výrobku.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):971kJ/232kcal. Tuky: 1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 47 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 7,3 g. Sůl: 1,49 g. Vlákniny: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu při tepolotě 2-8 °C a chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření spotřebujte do 2 dnů.
Legislativní zařazení: chléb speciální
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.