Country Life Dýňová semínka světlá BIO | 100 g
Kód: 130010CLSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí v biokvalitě. Hodí se do polévek, salátů nebo k pražení. Semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke konzumaci i samotná. Jejich výhodou je snadné skladování a dlouhodobá trvanlivost.Specifikace
Využití:
- dýňová polévka - posypte ji na ozdobu dýňovými semínky
- samotné - semínka jsou i výbornou pochutinou, vhodné například na stůl pro návštěvy
- saláty - pro obohacení lze do zeleniny přidat pár semínek
- Tofu pomazánka s dýňovými semínky
- pražení - na oleji semínka opražte a následně smíchejte se solí nebo s chilli dle chuti, skvěle chutnají i smíchaná s opraženými mandlemi
- posyp - semínka mohou být ozdobou domácího pečiva, stačí je před pečením nasypat na vytvarované těsto
- Jáhlový salát s avokádem a dýňovými semínky
- namáčení - trvá 8 hodin, semínka jsou poté měkká a chutnají příjemně čerstvě
Dýňová semínka se získávají s tykve obecné, která může mít až 60 kg. Někdy se rostlina také nazývá dýně obecná a pochází ze Střední Ameriky. Řadí se mezi nejstarší člověkem pěstované plodiny.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Tykev dýňová semena loupaná světlá*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 2264kJ/541kcal. Tuky: 45,9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 8,7 g. Sacharidy: 17,8 g. z toho cukry: 1 g. Bílkoviny: 24,5 g. Sůl: 0,01 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Olejnaté semeno – semeno tykve.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.