Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Vlašské ořechy BIO | 100 g

Kód: 140014CL
46 Kč
Skladem
S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

S vlašskými ořechy připravíte ty nejlepší ořechové náplně a křehká těsta. Nebojte se je použít i jinam – vašim pokrmům dodají novou chuť i texturu. Pražené jsou výborné do salátů, na jogurty a kaše, ale i do zapékaných pokrmů. Předem namočené jsou dobře stravitelné, hodí se do smoothie nebo na výrobu domácího vlašského mléka.

Specifikace

Recepty:

  • Mléko z vlašských ořechů - 200 g přes noc namočených vlašských ořechů propláchněte a zalijte 1 litrem čerstvé vody, důkladně rozmixujte a přeceďte přes plátýnko, hmotu dobře vymačkejte použijte na zalití granoly, do smoothies, na vaření a pečení zbylou drť můžete využít do těsta na muffiny, sušenky nebo kuličky
  • Karotkový koláč s vlašskými ořechy
  • Dresink z tofu a oleje z vlašských ořechů
  • Korpusy, drobenka, krambl - rozmixujte 100 g vlašských ořechů, 150 g ovesných vloček a smíchejte se 6 lžícemi rýžového sirupu a 4 lžícemi kokosového oleje
    použijte jako základ pro cheesecake nebo další moučníky, jako drobenku na krambl
  • Máslo z vlašských ořechů - ve výkonném mixéru rozmixujte 200 g lehce pražených ořechů, podle chuti můžete přidat javorový sirup, vanilkový extrakt, špetku soli
    použijte na lívance, palačinky, raw sladkosti
  • Omáčka na těstoviny - vlašské ořechy chutnají dobře v kombinaci se špenátem nebo jsou skvělé v krémové houbové omáčce
  • Pečivo - přidejte hrst ořechů do těsta na chleba nebo dalamánky
  • Granola
  • Smoothie
  • Náplň do těsta, quiche
  • Do rizota, zapečených pokrmů
  • K sýrům

Tipy na úpravu vlašských ořechů:

  • Namáčení - alespoň 6 hodin, vodu z namáčení slijte a ořechy propláchněte čistou vodou, ořechy budou lahodnější a lépe stravitelné použijte na mléko z vlašských ořechů, krémy, smoothie
  • Pražení - opražené mají výraznější aroma a jsou krásně křupavé pečte za občasného míchání 5-15 minut při 150 °C na kaše, jogurty, saláty, sladké i slané koláče (quiche), do jablečného štrůdlu
  • Mouka z vlašských ořechů - umelte v mlýnku na kávu nebo rozmixujte v mixéru přidávejte do těst, krémů, na jogurty, kaše a raw sladkosti

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu ocení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení

VLAŠSKÉ OŘECHY jádra*. Může obsahovat stopy lepku a ostatních skořápkových plodů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Určeno k přímé spotřebě.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 2721kJ/650kcal. Tuky: 60 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 6 g. Sacharidy: 14,6 g. z toho cukry: 2,61 g. Bílkoviny: 15 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.
Legislativní zařazení: Suché skořápkové plody - vlašské ořechy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: