Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Country Life Vločky špaldové BIO | 250 g

Kód: 220022CL
36 Kč
Skladem
Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nijak se nerozváří. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly, drobenky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Špaldové vločky i po uvaření dobře drží svůj tvar a nijak se nerozváří. Využijte je na přípravu snídaňových kaší, granoly, drobenky.

Specifikace

Pusťte špaldu do kuchyně! Zabydlí se rychle a nemá extra nároky. Udělá vám radost na sladko i na slano.

Špaldové vločky mají jemnou oříškovou chuť, výborně si rozumí s medem, ale neztratí se ani ve slaných jídlech. Jsou skvělé na zahuštění polévek či zeleninových karbanátků. Jsou skvělé jako základ ranní kaše nebo domácího müsli. Přidejte semínka, nakrájené sušené i čerstvé ovoce, zalijte dobrým rostlinným mlékem a můžete podávat. Nebo vyzkoušejte slanou variantu vločkové kaše, která je populární ve Skotsku.

Pšenice špalda je poměrně málo šlechtěná odrůda, která se pěstuje takřka výhradně v ekologickém zemědělství. Dobře se pro něj totiž hodí, je odolná vůči plevelům a celkově je oproti pšenici méně náročná na podmínky prostředí.

Tipy a recepty na použití:

  • Kaše
    – vločky stačí zalít horkou vodou nebo rostlinným či živočišným mlékem
    – pro krémovější chuť, vločky pár minut povařte
  • Krémové polévky
    – do zeleninové polévky přidejte vločky, chvilku povařte a rozmixujte
    – s množstvím opatrně, vločky hodně nabydou
  • Pečivo
    – při přípravě chleba nebo dalamánků nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Smoothie
    – rozmixujte oblíbené ovoce s vodou, rostlinným nápojem nebo mlékem, podle chuti přidejte spařené nebo povařené vločky, semínka, jogurt, sirup, zeleninu...
  • Placičky, burgery, sekaná
    – vločky lehce rozmixujte s dušenou nebo orestovanou zeleninou, uvařenými luštěninami, přidejte vejce nebo Hrašku, osmahnutou cibulku, bylinky, česnek, sůl a podle potřeby vodu, smažte nebo pečte v troubě
  • Lívance
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Pomazánky
    – lehce osmahnutou zeleninu zalijte trochou vody, přidejte vločky (stačí trochu na zahuštění), pár minut povařte a rozmixujte, ochuťte sójovou omáčkou, umeoctem a lahůdkovým droždím, podle chuti můžete přidat tofu, tempeh, červenou loupanou čočku (přidejte k zelenině a 15 minut duste, potom přidejte vločky a ještě chvilku povařte)
  • Sušenky
    – nahraďte 1/4 mouky vločkami
  • Granola
    – vločky smíchejte s oblíbeným sirupem a olejem (výborný je olivový nebo kokosový), podle chuti můžete přidat sušené ovoce, oříšky, semínka, sušený kokos, kakaové boby, skořici, karobový prášek, předem namočené pohankové kroupy; za občasného promíchávání pečte 60 minut při 110 °C
  • Drobenka
    – rozmixujte 50 g mandlí, 150 g vloček, 6 lžic rýžového sirupu a 4 lžíce olivového oleje
  • Nepečené cukroví
  • – rozmixujte vločky s předem namočeným sušeným ovocem, kokosovým olejem a sirupem, můžete přidat semínka, oříšky, sušený kokos, karbonový prášek nebo skořici, vytvarujte kuličky a obalujte je v sušeném kokosu, karobu nebo sezamu

Složení

Vločky ŠPALDOVÉ*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Vařte 2 minuty v mléce nebo v rostlinném nápoji nebo jen přelijte vroucí vodou a nechte 10 minut odstát. Cca 1 porce: 50 g vloček na 150 ml tekutiny.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1501kJ/355kcal. Tuky: 3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g. Sacharidy: 64 g. z toho cukry: 3 g. Bílkoviny: 14 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 65 %.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek - vločky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: