Country LifeBulgur pšeničný BIO | 500 g
Kód: 210022CLSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.Specifikace
Poklad blízkovýchodní kuchyně! Jeden díl vmíchejte do dvou dílů vroucí vody, odstavte a nechte dojít.
Je skvělý jako příloha, ve formě "rizota", s pečenou i dušenou zeleninou nebo jako náplň do plněných paprik. Můžete ho přidat do teplých i studených salátů nebo zavařit do polévky. Zvýšíte tak vydatnost i energetickou hodnotu jídel. Je ideální surovinou pro ty, kteří nemají moc času na vaření, ale zároveň jim není jedno, co jí a snaží se dodržovat zdravý životní styl. Pšeničný bulgur je univerzální surovina, která se ve vaší kuchyni neztratí.
Využití:
- rizoto - použijte bulgur místo rýže a smíchejte ho s oblíbenou zeleninou nebo s houbami
- nádivka - bulgur nakombinujte například s paprikou, restovanou cibulkou, bazalkou a petrželkou
- polévka - bulgur přidávejte do polévky třeba místo těstovin, stačí ho vložit do polévky ke konci vaření a povařit ho v polévce jen 10 minut
- salát - zkuste smíchat uvařený bulgur s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a balkánským sýrem, dochucujte solí, pepřem a citrónovou šťávou
- kaše - namočte datle do horké vody, nechte odstát, poté přidejte další vodu, přiveďte k varu a následně přisypte bulgur, trochu skořice a vařte 15 minut, po dovaření můžete přidat i arašídové máslo pro krémovitou konzistenci
Příprava bulguru je velmi snadná a podobná jako u kuskusu. Většinou spotřebuje až trojnásobek vody a můžete ho buď vařit 15 minut v kuse nebo stačí jen 5 minut a nechat ho dojít pod pokličkou. Je možné ho i nabobtnat zalitím studené vody. Nabobtání trvá přibližně hodinu.
Bulgur je tradičním pokrmem na Blízkém východě. Používá se hlavně na výrobu pilafů, kibbehy nebo salátů. U nás je méně známý, i když se nejedná o exotickou surovinu. Využíváme ho především jako přílohu nebo ho dáváme do nádivek, karbanátků a sekané.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Hrubě mletá PŠENICE*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství. Může obsahovat stopy vajec.Příprava
Bulgur vařte 2 minuty v mírně osolené vodě, na 1 díl bulguru 2 díly vody. Poté nechte 15–20 minut dojít pod pokličkou.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1436kJ/340 kcal. Tuky: 1,3 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 63 g. z toho cukry: 0,4 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0,04 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
Legislativní zařazení: Mlýnský obilný výrobek – pšeničný bulgur.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.