Extrudo Chlebíček kukuřičný s amarantem Crispins bezlepkový BIO | 100 g
Kód: 610025CLSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Křupavý chlebíček v biokvalitě obohacený o amarant. Je to skvělá náhrada klasického pečiva, výborné jsou jako součást snídaně a svačiny.Specifikace
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilní trávy nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Extrudo Bečice s. r. o. se zaměřuje především na produkty bez laktózu, lepku, na bioptraviny a na kosher produkty. Společnost funguje již od roku 1991. Je také držitelem certifikátu kvality BRC. Firma se též angažuje v boji proti dětské obezitě a ve snaze zavést do škol zdravou výživu a bioprodukty.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Kukuřičná mouka*, amarantová mouka* (20 %), rýžová mouka*, žlutý hrách*, hrachová bílkovina*, jedlá sůl, cukr*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíNutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1133 kJ / 201 kcal. Tuky: 1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g. Sacharidy: 54,3 g. z toho cukry: 1,6 g. Bílkoviny: 13,4 g. Sůl: 0,7 g
Doplňkové informace
Skladování: V suchu.
Legislativní zařazení: Trvanlivé pečivo - extrudovaný výrobek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.