Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Houby shiitake BIO (vanička 150 g)

Kód: 165146CL
114 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Houba shiitake neboli houževnatec jedlý má silnou kořeněnou chuť a výraznou vůni. Ve světě je značně oblíbená pro své široké využití v kuchyni. Vychutnejte si ji v biokvalitě.

Specifikace

Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Využití:

  • polévka - vyzkoušejte náš bezlepkový veganský recept na shoyu polévku s houbami shiitake a rýží
  • smažené - houby můžete obalit například v hrašce a usmažit
  • náhrada masa - opečené houby mohou na talíři sloužit jako výtečná náhrada masa
  • smaženice - klasika na cibulce nezklame
  • dušené - hodí se do salátů
  • nudle - houbu můžete přidat i do čínských zeleninových nudlí
  • grilování - na grilu jsou houby neodolatelné
  • omáčka - připravte klasickou houbovou omáčku, tentokrát ale použijte tuto exotickou houbu

Tato jedlá houba s tmavohnědým kloboukem pochází z východní Asie, dnes se ale pěstuje i jinde po světě. Je tradiční součástí čínské kuchyně a její název je z japonštiny. Shiitake je v překladu "houba rostoucí na shii", což je bukovitý strom. Houba je i hojně využívaná v lidové asijské medicíně.

 

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g. Vlákniny: 0 g

Doplňkové informace

Skladování:
Legislativní zařazení:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: