Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Kmín římský celý 40 g BIO SONNENTOR

Kód: 411070CL
100 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Římský kmín celý, nebo také křížový či mateřský v biokvalitě. Má nasládlou chuť a je tradiční přísadou orientální a ayurvédské kuchyně. Hodí se dobře k bylinkám a do vaření i pečení slaných pokrmů. Používá se do kořenících směsí jako Garam Masala, Curry či Tandoori.

Specifikace

Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.

Nemusíte se s ním ale omezovat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Složení

Římský kmín celý* (Cuminum cymium). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Je tradiční přísadou orientální a ajurvédské kuchyně. Vhodné pro pečená a dušená jídla.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladovat v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Koření kmín římský.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: