Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Kmín římský mletý mateřský 40 g BIO SONNENTOR

Kód: 411114CL
100 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nepostradatelné koření pro přípravu cizrnové pomazánky hummusu. Právě římský kmín mu dodává jeho typickou chuť.

Specifikace

Římský kmín je sice křížencem klasického kmínu, svou chutí se od něj však dost odlišuje. Jeho chuť je velmi pronikavá a lehce nahořklá. Používá se typicky v arabské a indické kuchyni. V arabské kuchyni se přidává do již zmíněného hummusu, v té indické je pak součástí směsí koření, jako je kari, garam masala nebo tandoori. Římský kmín nesmí chybět také v mexické specialitě chilli con carne.

Nemusíte se s ním ale omezovat jen na slané pokrmy - v Indii se z něj dokonce připravují i limonády. Stejně jako jeho tradiční, rozšířenější bratr působí proti nadýmání a pomáhá s trávením těžších jídel. Při kořenění s římským kmínem na to jděte pozvolna. Je velké umění to s ním nepřehnat a přidat do jídla tak akorát. Pro zintenzivnění a paradoxně i zjemnění chuti je dobré ho krátce nasucho orestovat.

Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Složení

Římský kmín mletý* (Cuminum cyminum). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Má nasládlou chuť a je tradiční přísadou orientální a ajurvédské kuchyně. Hodí se k pečeným i dušeným pokrmům.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Legislativní zařazení: kořenící přípravek.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: