Kukuřice „cukrová" vakuovaná BIO (2-3 ks)
Kód: 165228CLDetailní popis produktu
Kukuřice cukrová vakuovaná v biokvalitě. Má mnoho využití, můžete ji svačit jen tak nebo přidat do rizota a salátů. Hojně se používá i v mexických pokrmech.Specifikace
Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.
Využítí:
- amarantový kotlík - recept najdete v časopise Dobroty jaro 2013 str. 8
- saláty - kukuřice je chutnou součástí salátů
- mexická kuchyně - například v tortille spolu se zeleninou a fazolemi bude kukuřice skvělá
- rizoto - kukuřici uplatníte i v obilninovo-zeleninových pokrmech
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g. Vlákniny: 0 g
Doplňkové informace
Skladování:
Legislativní zařazení:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.