Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Květák BIO (ks)

Kód: 165073CL
99 Kč
Vyprodáno

Detailní informace

Detailní popis produktu

Květák v biokvalitě. Tuto košťálovou zeleninu můžete využít do polévek, kari omáček nebo zapéct. Květák je lidově zvaný karfiol a můžete ho i kvasit. Osvědčenou kombinaci tvoří s mrkví či brokolicí.

Specifikace

Tento produkt byl vypěstován podle přísných pravidel ekologického zemědělství. Při pěstování se nepoužívají žádné umělé pesticidy nebo hnojiva. Místo postřiků zaujímá v ekozemědělství důležité místo ruční práce, i proto jsou bio ovoce a zelenina dražší než ty konvenční. Ekologičtí zemědělci hospodaří ohleduplně ke krajině a mimořádnou pozornost věnují péči o půdu. Zajímá vás více o ekologickém zemědělství? Přečtěte si články v našem bioseriálu.

Využití:

  • Fazolový krém s pečeným květákem - základem této bezlepkové polévky jsou krémové, bílé fazole a zprudka opečený květák
  • Zeleninová hrstková polévka - recept na polévku z květáku, mrkve, řapíkatého celeru a polévkové směsinajdete na našem webu
  • Květákový krém s kurkumou - recept na krém z květáku obaleného v oleji a kurkumě, pečeného asi 20 minut a dochuceného lahůdkovým droždím najdete v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 22
  • Pečený květák - květák uvařte, poté chvíli orestujte na pánvi a nechte péct v troubě 15-20 minut na 200 stupňů, servírujte například se salátem
  • Květákové kari - na cibuli a zázvoru osmahněte brambory a květák, přidejte kari koření, zalijte kokosovým mlékem a vařte asi 10 minut
  • Pickles - květák patří mezi zeleninu, která je dobrá i kvašená, kvašení se věnujeme v časopise Dobroty podzim 2015 (str. 10 - 13)

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g. Vlákniny: 0 g

Doplňkové informace

Skladování:
Legislativní zařazení:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: