Makovník s amarantem bez lepku 250 g NELEPEK VO
Kód: 618305CLDetailní popis produktu
Velmi chutný makovník obohacený o amarant z produkce naší pekárny specializované na bezlepkový provoz. Vhodný pro bezlepkovou dietu. Ideální k snídani nebo jako snídaně, moučník nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Neobsahuje laktózu. Chutné rozšíření jídelníčku celiaků.Specifikace
O amarantu si můžete také přečíst v našem časopise Dobroty jaro 2013.
Amarant se řadí k pseudoobilovinám, což znamená, že mezi obilí nepatří, ale v kuchyni se využívá úplně stejně. Zrno a z něj mletá mouka se využívají především v potravinářství, stejně jako listy. Někdy se ale používá i jako krmivo v zemědělství. Z mouky se připravuje hlavně pečivo a těstoviny pro celiaky. Amarantová mouka chuťově obohacuje nejen pečivo, ale například i kakao.
Rostlina, ze které amarant pochází, se nazývá laskavec. Ve Střední Americe byl Aztéky a Inky pěstován již 4000 let před naším letopočtem. Dnes se amarant převážně pěstuje v tropickém pásu, kde se zrno sklízí až třikrát ročně. Jedno zrnko má velmi malé rozměry i váhu.
Složení
Bezlepková směs (termostabilizovaný mletý mák 50 %, pohanková mouka, bezlepkový pšeničný škrob, rýžová mouka, SÓJOVÁ mouka, kypřící látky: E450, E500, bramborový škrob, stabilizátory: E451, E417, sůl), VEJCE, cukr, voda, řepkový olej, pufované amarantové zrno 0,5 %, konzervant: kyselina sorbová. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, mléka, hořčice, celeru, lupiny (vlčí bob) a sezamu.Příprava
K přímé spotřebě.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1580kJ/378kcal. Tuky: 19 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 1,8 g. Sacharidy: 41 g. z toho cukry: 31 g. Bílkoviny: 8,6 g. Sůl: 0,43 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě 18 - 23 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Po otevření spotřebujte do 3 dnů.
Legislativní zařazení: Trvanlivé jemné pečivo - bezlepkové
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.