Mořské řasy Arame 50 g MUSO
Kód: 482017CLDetailní popis produktu
Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se 7 hodin vaří a suší na slunci. Pro lepší užití v kuchyni se krájí na tenké nudličky. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány.Specifikace
Využití:
- pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
- koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti
- pomazánky - řasu můžete rozmixovat do pomazánek
Stejně jako Wakame, Nori a Kombu mají tyto řasy pouze slabé mořské aroma, takže se nemusíte bát, že jejich chuť bude dominovat celému pokrmu.
Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základních principů makrobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.
Složení
Mořské řasy Arame (Eisenia bicyclis). Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl.Příprava
Řasy Arame opláchneme a namočíme do studené vody na 10-15 minut. Poté vodu slijeme a opláchneme. Lze je použít pro přípravu polévek, do salátů nebo s restovanou zeleninou. Vařte po dobu 10 minut. Řasy zvětší svůj objem 3-4x. Voda použitá k namáčení řasy je zdrojem cenných aromatických a výživově významných látek.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):994kJ/240kcal. Tuky: 1,9 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,9 g. Sacharidy: 24 g. z toho cukry: 1,4 g. Bílkoviny: 9,6 g. Sůl: 9,9 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v suchu a dobře uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.