Mořské řasy Kombu 100 g BIO ALGAMAR
Kód: 480001CLDetailní popis produktu
Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu. Využijete ji při dochucení polévek či zeleninových jídel nebo jako pomocníka pro rychlejši uvaření luštěnin.Specifikace
Využití:
- vývar - do velkého hrnce vložte různé druhy zeleniny - neměla by chybět mrkev, cibule, kousek mořské řasy, natě, bylinky a nechte vařit klidně i několik hodin, potom přeceďte
- Knedlíčková polévka - recept s řasou najdete v časopise Dobroty jaro 2017 na str. 22
- saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
Kombu tvoří tvrdé listy (dorůstající délky 5-10 metrů), které mají po usušení tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, díky níž jsou luštěniny vařené s Kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří. Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Mořské řasy Kombu (Laminaria)*. Případný bílý povlak není na závadu. Jedná se o vykrystalizovanou mořskou sůl. Může obsahovat stopy korýšů. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
a) opečte 5 minut při teplotě 200 °C bez předchozího namáčení nebo osmažte, b) vařte 20 minut v tlakovém hrnci c) vařte 60 minut v klasickém hrnci s luštěninami a přidejte do polévky, zeleniny, omelet a dalších pokrmů.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1017kJ/243kcal. Tuky: 0,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g. Sacharidy: 36 g. z toho cukry: 0,5 g. Bílkoviny: 9,3 g. Sůl: 2,37 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu.
Legislativní zařazení: Mořské řasy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.