Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Mořské řasy Wakame 50 g MUSO

Kód: 482016CL
309 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Wakame je velmi blízká řase Kombu, v některých receptech může Kombu nahradit. Řasy můžete jíst samotné nebo s nimi obohatit polévku či salát. Jsou přirozeně bezlepkové a vhodné pro vegetariány a vegany.

Specifikace

Využití:

  • Miso polévka s tofu a zeleninou - recept s řasami Wakame hledejte v časopise Dobroty zima 2016-17 na str. 20
  • pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné
  • saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch
  • koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti

Japonská společnost Muso byla založena před 30 lety. Prodává tradiční japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocet a miso pasty. Miso pasty se v Japonsku konzumují denně a jsou vysoce ceněny pro své výživové a zdravotní účinky, dokonce se jim přisuzuje zásluha na proslulé dlouhověkosti Japonců. Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované. Jedním z hlavních dodavatelů této společnosti je firma Maruya Hatcha Miso, která se výrobou misa pasty zabývá už přes 700 let.

Složení

Mořská řasa Wakame (Undaria pinnatifida).

Příprava

Řasy namočte do studené vody po dobu 10-15 minut. Řasy Wakame zvětší svůj objem 10-15x. Slijeme a použijeme například do polévek nebo salátů. Pro změkčení řas je taky možné řasy ponořit nakrátko do vařící vody a poté osušit. Opečené wakame můžete rozdrobit a použít jako koření.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):542kJ/132kcal. Tuky: 0,5 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 1,2 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 19,5 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte v uzavřeném obalu na suchém místě.
Legislativní zařazení: Mořské řasy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: