Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Polenta 500 g AMUNAK

Kód: 713019CL
63 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Specifikace

O polentě se toho hodně dozvíte v Dobrotách z podzimu 2016 na str. 27.

Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje v severní Itálii a zemích jihovýchodní Evropy. Postupně se tak začalo říkat i kukuřičné krupici (nebo mouce), ze které se kaše připravuje. Běžná kukuřičná krupice potřebuje docela dlouhou dobu, než je uvařená, většinou okolo 45 minut. Proto se vyrábí také polenta instantní, kde krupice byla tepelně ošetřena párou. Té stačí jen minuta, dvě, a je hotovo.

Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.

Česká potravinářská firma Amunak působí na trhu již 8 let. Základ výrobků tvoří především luštěniny, obiloviny, zelenina a ovoce. Společnost dbá na zdraví a spokojenost svých zákazníků, produkuje vegetariánské, veganské a bezlepkové výrobky. Nepoužívá GMO suroviny, palmový olej a tuk.

Složení

Voda, kukuřičná krupice, mořská sůl.

Příprava

Před ohřevem vyjměte z obalu. Vhodné k přípravě bramboráku, pomazánek a zavářky do polévek.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):372kJ/88kcal. Tuky: 1,1 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,13 g. Sacharidy: 16,7 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 1,9 g. Sůl: 0,89 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte při teplotě 2 - 8 °C. Po otevření skladujte do 8 °C max. 48 hodin.
Legislativní zařazení: Mlýnský výrobek - krupice.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: