Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Rayner's Melasa třtinová Classic | 340 g

Kód: 423011CL
94 Kč
Skladem
Jedná se o vedlejší produkt z výroby třtinového cukru. Má sirupovitou konzistenci a výrazně sladkou chuť. Je výtečnou náhražkou běžných sladidel a součástí amerických tradičních dezertů.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedná se o vedlejší produkt z výroby třtinového cukru. Má sirupovitou konzistenci a výrazně sladkou chuť. Je výtečnou náhražkou běžných sladidel a součástí amerických tradičních dezertů.

Specifikace

Tipy a recepty na použití třtinové melasy:

  • pečení - melasa slouží dobře k oslazení pečených dezertů
  • krémy - i studené dezerty můžete sladit melasou
  • kaše - poté, co si svoji oblíbenou snídani posypete ovocem, ořechy nebo semínky, zalijte ji navrch ještě melasou
  • zmrzlina - zkuste domácí zmrzlinu sladit melasou
  • nápoje - čaj nebo smoothie, melasa bude výborným sladidlem u obou

Cukrová třtina je vysoká mohutná tráva, která může mít až 6 metrů. Ve stéblech se nachází dřeň s obsahem cukru kolem 20 %. Vyskytuje se pouze v tropických oblastech s bohatou půdou. Získává se z ní třtinový cukr a při jeho výrobě vzniká vedlejší zbytkový produkt, který nazýváme melasa. Někdy bývá nazývána také jako "černé zlato" nebo "černý zázrak". V severní Americe byla ještě ke konci minulého století melasa velmi oblíbeným sladidlem. Dodnes ji najdete v mnoha tradičních amerických receptech na koláče a pudinky.

Složení

Melasa z cukrové třtiny.

Příprava

Doporučují se rozpustit 2 čajové lžičky denně v horké vodě nebo mléce. Lze ji použít jako surovinu při přípravě domácích zákusků.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100 g): 1213 kJ / 290 kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 74 g. z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 1,1 g. Sůl: 0,6 g

Doplňkové informace

Skladování: V suchu a chladu.
Legislativní zařazení: Třtinová melasa.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: