Registrujte se a získejte 5% slevu na veškerý sortiment.

Těstoviny chitarrine semolinové 500 g BIO GIROLOMONI

Kód: 260150CL
52 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vynikající italské těstoviny ze semoliny, tvrdozrnné pšenice. Všechny produkty Girolomoni jsou vyrobené výhradně ze surovin pěstovaných ekologicky. Těstoviny se pak pomalu suší, aby se zachovaly jejich nutriční hodnoty, chuť a vůně.

Specifikace

Girolomoni o svých těstovinách: "Věnujeme se výrobě biotěstovin z pole na stůl a obzvláště dbáme na každý aspekt tohoto řetězce. Vybíráme nejlepší bio odrůdy pšenice, meleme je v našem mlýně a hned vedle v naší továrně je mícháme s pramenitou vodou z okolních kopců. Po vylisování nebo nařezání pak těstoviny odpočívají při 65 stupních 7 až 12 hodin podle toho, o jaké tvary jde. Tento proces pomalého sušení zachovává maximum živin a přináší veškerou chuť a vůni pšenice."

Gino Girolomoni byl italský starosta, který už před 50 lety prosazoval návrat k poctivému a čestnému způsobu zemědělského hospodaření. Začal tedy pěstovat bio tvrdozrnnou pšenici, ze které pak jako první v Itálii vyráběl celozrnné semolinové těstoviny. V 70. letech minulého století Gino čelil nesmyslnému zákazu ze strany státu („celozrnné těstoviny jsou škodlivé"), tento zákaz však samozřejmě dávno neplatí a jeho potomci dnes vyrábějí celé spektrum vynikajících semolinových těstovin - bílých i celozrnných.

Složení

Tvrdozrnná PŠENIČNÁ krupice*. Může obsahovat stopy sóji a hořčice. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Příprava

Těstoviny vařte v mírně osolené vroucí vodě po dobu 11 minut. Občas promíchejte. Poté těstoviny sceďte.

Nutriční složení

Kalorická hodnota/energie (na 100ml):1519kJ/358kcal. Tuky: 1,7 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0,4 g. Sacharidy: 73 g. z toho cukry: 3,4 g. Bílkoviny: 11,5 g. Sůl: 0,01 g

Doplňkové informace

Skladování: Skladujte na suchém a chladném místě.
Legislativní zařazení:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: