Žito ozimé BIO
Kód: 110027CLDetailní popis produktu
Žito je svým složením podobné pšenici. Je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh.Specifikace
Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší. Z toho důvodu žito nezpůsobuje náhlé zvýšení hladiny glukózy v krvi a diabetici ho dobře snášejí. Konzumace žita příznivě působí na pružnost artérií a krevní oběh. Přestože jsou tyto vlastnosti společným rysem všech obilnin, zdá se, že účinek žita je výraznější. Je to zřejmě dáno vyšším obsahem vitaminu E a selenu, kteří působí jako antioxidanty, jakož i obsahem vláken celulózy.
Složení
Žito ozimé, produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíPříprava
Žito si můžete sami umlít (na domácím mlýnku). Žitná mouka není tak bohatá na lepek jako pšenice, ale dá se z ní upéct dobrý chléb. Je hutnější než pšeničný chléb, protože obsahuje méně glutenu a těsto připravené z žitné mouky špatně kyne. Z toho důvodu se žitná mouka většinou míchá s pšeničnou moukou. Po namočení na několik hodin se dá žito vařit jako rýže. Mělo by se vařit v tlakovém hrnci, aby neztvrdlo.Nutriční složení
Kalorická hodnota/energie (na 100ml):0kJ/0kcal. Tuky: 0 g. z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g. Sacharidy: 0 g. z toho cukry: 0 g. Bílkoviny: 0 g. Sůl: 0 g. Vlákniny: 0 g
Doplňkové informace
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.