Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť. Dají se využít v klasických sladkých receptech, ale i v exotických pokrmech. Pro lepší stravitelnost je můžete namáčet...
Loupané konopné semínko v biokvalitě. Je měkké a má příjemnou máslovitou chuť. Je vhodné k přímé konzumaci, není třeba ho namáčet nebo pražit. Připravíte z něj chutné máslo, sýr...
Sušení je tradiční způsob konzervování datlí. Datle jsou chutné samotné, využití ale mají i při pečení nebo přípravě dezertů. Jedná se o druh ovoce s výraznou sladkou chutí.
Sušené plátky manga v biokvalitě vhodné jako pamlsek i jako náhrada čerstvého ovoce. Připravíte z nich sladké cukroví nebo je můžete přidat do kaše či müsli.
Vzácnější druh ořechů s chutí podobnou vlašským ořechům, jsou ale jemnější a lehce máslové. Využít je můžete podobně jako ořechy vlašské. Nejvíce vyniknou v kombinaci s ovocem,...
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké použití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při...
Kešu ořechy mají lehce nasládlou a jemnou delikátní chuť, která pražením získá na intenzitě. Jako pražené a solené jsou oříšky skvělou pochoutkou pro mlsání.
Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí se hodí do polévek, salátů nebo k pražení. Dýňová semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke konzumaci i samotná. Jejich...
Zeleno-hnědá semínka s jemnou oříškovou chutí. Hodí se do polévek, salátů nebo k pražení. Semínka už jsou zbavená slupky a jsou vhodná ke konzumaci i samotné. Jejich výhodou je...